fredag 30 november 2012

108 dagar senare

för 108 dagar sedan åt jag typ godis till middag en kväll (ja, jag råkade äta lite mycket godis innan jag hade ätit middag och orkade sedan inte äta mat)... klagade på min karaktär någon dag senare, eller brist på karaktär rättare sagt och fick en utmaning av en vän att sluta äta godis... kunde inte med annat än att ge det en chans... och jodå, det har gått riktigt bra, inget godis sedan dess... en och annan  kaka, ja... en och annan bulle, visst... men inget godis-godis...

tills idag, dagen då jag bestämde mig för att jag skulle få börja igen... dagen då jag tycker starten på att jo, jag får äta godis, men bara året ut och i rimliga mängder... den dagen, idag, då har jag nu, mätt sedan julbordet, klämt i mig en hel påse Twist... bara 145g iofs... men det stoppar inte där... jag har även lyckats klämma i mig en påse Juleskum Vinteräpplen (100g)... bra jobbat fröken!!!

bilden är lånad av Marabou

bilden är lånad av cloetta


Så ja, mådde jag lite illa av all julmat innan så mår jag lite mer illa av allt godis jag toppat av det hela med nu efteråt... korkat, men sant never the less!

Nu ska jag städa lite, imorgon kommer mitt hjärtas stora kärlek hit... han den lille skrutten som pekar på mig och säger "Nena"... han ska vara hos sin faster till på söndag och vi ska bara mysa massor! Men om hans faster inte skall få stora skälvan och ha hjärtat i halsgropen största delen av tiden så gör hon nog bäst i att barnsäkra stället!

En ny tradition är född

tror till och med jag varit med och skapat två traditioner idag... eller rättare sagt, den första, den har vi skrivit i sten idag... förra året skapade vi den traditionen, Lotta och jag... en lunch på stan med mycket skratt och härliga samtal som följs av en sväng i butiker... hissa och dissa sånt vi gillar och ja, sånt vi inte gillar...

Vi gick till det tokmysiga stället Dorsia, fantastisk inredning, sådär så man sitter och bara önskar att man hade ett stort hus att gå helt bananas i... som en härlig guld-sammet-färg-bonanza! Maten, jodå, den var god! Besticken var väldigt fina och glasen... helt grymt snygga! Ska jag vara ärlig så var jag nog mest imponerad av den tokgenomtänkta inredningen... allt från den maffiga kristallkronan över baren till doften på tvålen på toaletten... och jodå, även den lilla gaffeln till salladen var fin!


Efter en väldigt trevlig lunch gick vi en sväng på stan, kollade butiker, hittade inspiration och spanade helt enkelt. Som designer är det ju viktigt att man faktiskt håller sig uppdaterad både om vad som skall komma och även vad som finns ute nu. Eftersom jag känner att jag varit dålig på just den biten det sista gick jag på stan hela eftermiddagen medan Lotta gick tillbaks till sitt jobb.

Sedan var det så trivsamt att jag mötte mamma och hennes barndomsvän på stan och även lillebror och lillskrutten! Gick med dem en liten sväng och ja, jo, jag smalt och blev till en stor, blöt, varm fläck när lillskrutt pekar upp med hela handen mot mig och säger "Nena"... vi har inte setts på ett tag så det värmer alltid lika gott att han är så trygg och gosig då. Att han vill komma upp i famnen, pussas och kramas. Älskar den lilla skatten, det var en sabla tur att han kom till våran familj just!

När klockan närmade sig fem knatade jag bort till bilen igen och åkte till Ikea. Där mötte jag upp Fia och A-K för mer traditionsskapande... Ikeas julbord. Helt okej för 99riksdaler måste jag säga... även om det saknades glögg och pepparkakor... och trots att ris a la maltan mer påminde om risgrynsgröt på tub än något annat... kan vara den där hyvlens (jo, han var hyvLens, det var han) killen som drog upp betyget något... han som jag flirtade till mig en ostskiva av... kan ha varit så...

Tog faktiskt en bild på min andra tallrik mat, men jag inser nu när jag tittar på den att jag faktiskt inte vill lägga ut den här... som det ju så lätt blir på julbord och särskilt andra tallriken då man kanske tar om av lite allt möjligt... blandar sill med jansson och toppar av med lite rödbetssallad och brunkål... så ser det inte så aptitligt ut... antingen beror det på den totala mischmaschen som är på tallriken eller på att jag fortfarande är mätt... någon bild blir det inte... men tillräkligt gott för att jag fortfarande skall vara mätt var det!

En ny tradition är skapad... julbord på Ikea i goda vänners lag! Och perfekt start på en liten shoppingrunda på samma varuhus också... man blir nämligen tillräkligt däst att man inte orkar handla massvis med massa saker i onödan... så jag köpte bara några onödiga grejer!

ytterligheternas dag...

i vanliga fall, hela hösten typ, har jag ätit ganska modest, sunt och stukturerat... visst, det finns en del dagar då kosthållningen helt gått åt pipsvängen... dagar då jag medvetet valt att äta både det ena och det andra... men i stora drag så har jag varit återhållsam... och framför allt så har jag inte ätit godis sedan jag började jobba efter semestern...

Idag tänkte jag var min första "jagfårlovattätagodisigen-dag"... och ja, den började bra... kollegan fyller jämt... bjöd på tårta... så prinsesstårta till frukost... det blir lunch-på-stan-lunch och sedan julbord ikväll... så från spartanskt och återhållsamt till nästintill vulgära mängder mat av helt fel karaktär på mindre än ett dygn... Come on katten, det svänger!

Känns som om jag under denna dagen kommer kunna skapa ett sånt där "dettaharduätitdennaveckan-bord" som de alltid presenterar för offret i Du är vad du äter... känns som om Apokalypsen är nära... eller nä, det är bara att träna lite mer, lite hårdare och äta sunt i nästa vecka igen!

Novemberlista - dag 30 - 10 ställen jag vill åka till

just nu skulle jag kunna tänka mig att åka vart som helst där det antingen är snö så man kan åka snowboard eller sol så man kan ligga och slappa under ett parasoll på stranden med en paraplydrink i handen...  är i sånt jäkla behov av semester att jag snart kreverar... men det kommer väl kanske... när som helst...

hur som helst, ställen, länder och städer jag skulle vilja åka till...

Maldiverna
Seychellerna
Bali
Bahamas
San Fransisco
New York
Alaska
Australien
Nya Zeeland
Brasilien

Vart skulle du vilka åka?

torsdag 29 november 2012

Ett-i-ett...

Så har jag tänkt om den här dagen från det att jag vaknade imorse... tänkt att jösses, det kommer att gå ett-i-ett... och ja det gör det idag... jobba, köra lunchpass, jobba, köra kvällspass, repa... är hemma vid halv elva-elva... så går det att ha det någon gång ibland, men de flesta av mina dagar ser ut så, iallafall tidsmässigt... jag är sällan hemma innan nio på kvällarna... och börjar jobba 8-8:30 (brukar bli mer 8:30-8:45 eftersom jag är så trött på mornarna)... never the less, det går ett-i-ett, det gör det, inget att snacka om... man jag ska nog akta mig väldigt noga för att klaga... dels har jag valt det själv... dels har jag en picnic i jämförelse...

jag läste en statusrad på fb idag... om livspussel som inte går ihop... om pusselbitar som är ojämnt sågade och ja, det var mycket helt enkelt... så stannade jag upp i allt mitt "detärmycketnu"-tänk och insåg att jag nog inte har det så mycket "detärmycketnu" ändå, inte om man jämför... jag har ju bara mig jag ska pussla med... och även om det är något HELA tiden så är det ju lik förbannat bara mig jag ska pussla med... bara mig jag behöver ta hänsyn till och ja, den kvalitetstid jag behöver med den relationen, den hinner jag gott och väl med att få i bilen till och från alla grejer jag rusar till och från!

Jag är grymt imponerad av alla er som bollar familjelivet, i alla dess former, med alla dess olika varianter av logistik och att-göra-listor... vet inte hur jag ska lösa den biten den dagen det blir min tur... men jag gissar att man bara gör det... och hoppas att jag är klar med min folkdräkt tills dess... eller det önskar jag ju inte för det lär isåfall dröja alldeles för länge, men ja, du förstår... jag vet att du väljer att göra det, förstå alltså!

Pepparkaksdeg tjugotolv

ja, jag satte ju den igår, blev lite förvånad över att den smakade så mycket... brukar tycka att den är mild... antingen är det jag som är känslig för smaker just nu... det är jag ibland, när det är lite mycket omkring mig.... eller så har jag läst fel i receptet... gör alltid dubbel sats... och man vill ju göra som man alltid har gjort!

Hur som helst, när jag stod där och rörde om i den stora bunken igår kväll, närmare midnatt än inte, för ja, det är också, av någon outgrundad anledning en tradition jag har... pepparkaksdegen sätts sent... egentligen är det inte alls av någon outgrundad anledning... anledningen är den enkla att jag typ aldrig är hemma tidigt på kvällarna... då får det bli sent! Men iallafall... när jag stod där och rörde runt i den stora bunken så kom jag på att det ju skall bakas ut också... HELA degen... exkl. lite svinn...

Och när jag står där, med närapåkramp i armen av allt rörande och tillika närapåkramp i huvudet vid blotta tanken på allt utbakande och liksom börjar ångra mig så kom jag på att jag förra året trillade över ett vansinnigt gott recept på skånska pepparkakor som man gör av överbliven pepparkaksdeg... så nu känns det bra igen!

Novemberlista - dag 29 - 10 önskningar

men detta har vi väl redan varit inne på?! Men vad gör väl det, önska sig kan man alltid få göra (ja, så nu har jag tagit ut svängarna lite... detta är alltså inte en variant av min önskelista för julen 2012!)
  1. en fantastisk man... gärna en som uppfyller båda de här listorna... I know he's out there somewhere!
  2. ett par ungar, en i taget... (nästan så jag inte vågar önska mig det ifall själva önskandet jinxar det hela...inte själva ett i taget biten utan barn i stort)
  3. en vovve eller två.
  4. ett stort gammalt hus på landet, med trägolv, fönster med spröjs, knarriga dörrar och kakelugnar
  5. en Mini clubman
  6. en vit, semi-akustisk gitarr... en sån som Håkan Hellström har... tror jag hade blivit grym på att spela gitarr om jag hade en sådan!
  7. en svart flygel att ha ståendes i ett av de stora rummen i mitt stora gamla trähus på landet... inte för att jag kan spela men man kan ju lära sig... och det är en galet vacker möbel!
  8. ...
  9. ...
  10. ...
ja, sedan kom jag tydligen inte längre... vad önskar du dig?

jösses va gott!

Efter spinning, styrketräning och lite efter-styrketräningen-cardio på en stairmaster tills svetten lackade, igen var jag rätt så hungrig... och när jag är sådär hungrig så är det sååå lätt att falla i galet dumma banor... men idag kom jag på, när jag travade upp för trapporna till min lägenhet att jag ju hade tänkt testa det där receptet på bananpannkakor som Madeleine tipsade om en dag på sin superhärliga blogg.

Jag gjorde dem dock lite annorlunda... såklart... jag tog bara en halv banan (tyckte den var stor nog) och 2 ägg + lite salt... det gick inte så bra att steka i helt torr panna så jag tog lite smör också... sedan åt jag dem med hallon... superdupergott!



Sedan fick jag lite husmorsfeeling och satte årets pepparkaksdeg... supersmarrig blev den också... man måste ju smaka av den!


I kväll fick jag dessutom leverans av, för mig, nytt protein pulver... Har hört att Banan-Chokladen skall vara magiskt god, så även Blueberry smoothie... återkommer med rapport!

onsdag 28 november 2012

Dåndimpen...

en känsla som slagit mig flera gånger idag... ibland verkar folk slå knut på sig själva för att vara så idiotiska som möjligt... säger inte att det aldrig hänt mig, att jag verkat eller varit idiotisk, det har jag garanterat, men vissa verkar vara drabbade av idioti på ett närmast kroniskt vis... vet inte om det är mest synd om dem själva eller omgivningen... jag tror faktiskt, i just detta, specifika fall, att omgivningen lider mer än vad man själv gör... jag tror nämligen inte man själv förstår hur gravt korkad man framstår... men jag lovar dig, det är på en förbluffande nivå!

Men man får väl se till att titta åt ett annat håll, bry sig om något vettigare och kanske inte ens att man borde ägna dårskapen ett inlägg... kanske skulle man bara låta det bero... vad vet jag... det är svårt att låta saker bero när de kryper upp i ansiktet på en... men men, trägen vinner!

Novemberlista - dag 28 - 10 saker jag ångrar

Egentligen ska man väl inte ångra någonting?! Så brukar jag försöka tänka... inte ens saker som gått åt pipsvängen totalt försöker jag ångra... eller rättare sagt, jag försöker låta bli att ångra sånt också... eller hur nu det blir...
  • men en sak jag ångrar är att jag inte spenderade mer tid med mina nära och kära som inte längre finns bland oss... att jag tänkte att jag kunde åka och hälsa på en annan dag och inte tog det direkt... och oftare...
  • lite grann ångrar jag att jag föll så hårt innan jag hade mer fakta... och lät mig dras med i något som inte var mitt att dras med i... men har man satt sig i bergochdalbanatåget så kliver man inte av förrän det står still igen... så är det ju!
  • ibland ångrar jag att jag inte själv vågade ta klivet att lämna sådant som varit dömt att misslyckas och istället väntat på att det skall reda sig med tiden...
  • och jo, jag kan ångra att jag inte vågat stå upp mer för mig själv i fler lägen.
  • och kanske att jag ibland är en fegis som inte vågar tro att det ordnar sig även om jag inte vet hur just när jag måste hoppa ut i det okända.
  • jag ångrar att jag inte har mer tid för mina vänner, att dagarna är så fullbokade att det oftast blir att jag får stå över en fika eller promenad med de jag tycker om
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
jag vet, man ska inte ångra något... men vissa saker blir det så med ändå... 

tisdag 27 november 2012

I'm so excited!!!

så jag drog av en tråd i knypplingen... en av kvinnorna sa något om Håkan Hellström och jag ba, råkade liksom dra till lite hårt just då... "boink" sa det och så satt jag med en lös knyppelpinne i handen.... inte det man vill, men eftersom jag just hade lärt mig hur man kommer runt problemet, eller rättare sagt, fixar det, så gjorde det inte så mycket.

Ikväll var sista gången för denna terminen med dräktsömnaden... känner att jag redan saknar det... saknar gemenskapen på tisdagkvällarna... men till våren kör vi igång igen och ja då, då har jag tänkt ha gjort lite mer än bara 10-12cm på den där spetsen!

Safety first???

Nä, faktiskt inte... jag tycker den är snygg... tänker att det blir riktigt snyggt mot en vit vägg... sedan att det ökar säkerheten en smula, det tänker jag är en bonus! Och att det kan vara en bra-att-ha-grej hemma... särskilt så här i jultid... Hittade den på Ica Maxi igår... eller hittade den egentligen på Ica Maxi förra veckan men den lille rackarn var så tung att bära på så jag köpte den inte förrän igår... nu ska den bara upp på väggen också...

   bilden är lånad

Hur har du det med brandvarnare, brandfilt och såna där grejer?! Up to date? Har du kollat att batterierna i brandvarnaren fungerar? Det är ganska käckt att göra det... bara ett tips... för hur det än är så är det inte snyggt med brand... inte på något sätt... så jo, jag erkänner, jag köpte den för att det är en bra grej att ha hemma... och hade den inte funnits i vitt så hade jag planer på att köpa en i rött och spraymåla den vit...

ett inlägg jag åt upp...

ja, inte bokstavligt talat alltså... men i bilen på väg till jobbet, precis som jag skulle svänga på E6an så dök det upp ett sabla smart inlägg... en kommentar på dagens lista... jag vet att jag tänkte att "åh, det blir en så bra inläggsrubrik" och egentligen var det bara rubriken som var bra kanske... själva inlägget skulle mer bara vara "ville bara säga det!"... men nu kan jag för mitt liv inte komma på vad det var jag ville säga...

Vad tror du att det kan ha varit? (hur du ska kunna veta det?! Jag vet inte, inte det heller, men det är en chansning! En vild sådan!)

Novemberlista - dag 27 - 10 saker jag önskar att jag kunde förändra

tjenare... vilken lista! ska man tänka i det stora eller det lilla?!

Tänka fixa världsfred, botemedel mot cancer och andra jävliga sjukdomar, göra att alla människor blev snälla, stoppa torkan och svälten i Afrika, rädda världens barn, få tillbaks folk som gått bort alldeles för tidigt... tänk va bra det hade varit om alla fick leva i Kamomilla Stad typ, där till och med tjuvarna är snälla... och spårvagnskonduktören säger "ta en kaka till!"

eller skall man önska att man kunde verka i det lilla??... önska sig en annan vardag, det där huset på landet som jag drömmer om (och som fortfarande inte verkar vara sålt...), en perfekt kropp, två glada barn, en vovve och ja, evig lycka till mig, min familj och mina vänner...

Om man bara tänker lite rakt ut... mindmappar... brainstormar... så önskar jag att;
 - jag kunde göra allt jag vill
 - dygnet hade fler timmar så man hann med mer
 - jag vore nöjd med vad jag har
 - kunde sluta oroa mig för hur saker skall bli
 - någon jag tycker om kunde ta sitt förnuft till fånga (eftersom jag verkar okapabel till förnufttillfångatagandet... skulle ju kunna önska mig bättre skills i just det iofs, men det vill jag ju inte!)

Sedär ja, en massa mer saker än 10... OM man räknar allt... man får räkna hur man vill... jag har säkert en massa mer saker jag önskar att jag kan förändra... många fler mindre ego... många fler mer ego... ibland är jag inte ens säker på att jag förstått innebörden med den här listan... man får tolka den som man vill känner jag...

Du då?




måndag 26 november 2012

julbak och julgodis...

hur tänker du kring detta? Vad blir det för något gott till jul i godisväg? Har du någon ny favorit du vill dela med dig av?! Något du MÅSTE göra till varje jul?

Jag gör ju alltid pepparkakor, lussebullar, kola och knäck... ibland försöker jag mig på lite nyheter... för ett par år sedan var en stor nyhet julskumsfudge... jag gick på den minan också... urk... julskum skall ätas som de är... varför förstöra ett vinnande koncept liksom?

julreceptsidan här bredvid (ja, i listan till höger, en bit ner... under bloglovin-länken osv.) där finns några julrecept jag har samlat på mig... de flesta av dessa får nog bli till att bli gjorda även i år... men jag skulle vilja ha någon ny grej att pröva...

Förra året gjorde jag polkabiscottisar... galet goda... sådana får det bli i år igen... och limetryffeln blir med Baileyssmak i år igen istället för lime... det var sabla gott nämligen!

Men ändå... något nytt borde man väl hitta på?! Vad ska du göra för roligt julgodis i år? Såg att det fanns lakritspulver på Maxi... någon som har testat det i knäck eller så?

Minnen från förr...

Skalade just en clementin... doften som frigörs när man skalar just clementiner får mig alltid att tänka på när jag gick i lågstadiet... när det närmade sig jul och allt var ruggigt, mörkt och kallt, då hade vi en mysig tradition i våran klass... vad jag minns så gjorde vi så varje dag, men det kan vara något jag efterkonstruerat, kanske var det bara någon gång i veckan... iallafall, alla hade en liten ljusstake på sin bänk där man tände ett ljus och så fick vi clementin och fröken läste högt ur någon bok. Det var något av det mysigaste som fanns då... Att sitta där i det mörka klassrummet med bara levande ljus och lyssna på fröken som läste...



och tänk att minnena kan komma tillbaka så bara på grund av en liten frukt! 

Novemberlista - dag 26 - 10 saker jag älskar med mig själv

haha, denna listan kommer ju bli helt narcissistisk! Men det är inte mitt fel, det ska vara så, det är inte jag som skrivit reglerna... men ÄLSKAR? Kan man inte tona ner det lite? 10 saker jag gillar med mig själv... det är ju inte säkert att andra gillar dessa sakerna hos mig förståss... men det får stå för dem!

jag är glad och positiv för det mesta
har mycket tålamod
är envis (det kanske inte alltid är positivt men hellre envis än att ge sig vid minsta motgång)
eftersom jag gillar att sjunga så är jag glad att jag tydligen även kan det och har en smula musikalisk sida.
jag är kreativ och tycker om att lära mig saker
hyfsat händig och driftig
hoppas att jag är snäll och pålitlig... tror jag är det... men det kanske inte alla tycker...
rolig har jag hört att jag är... om det stämmer är det en sida hos mig jag gillar
jag har små fötter, det tycker jag är snyggt
älskar att ha tusen bollar i luften

oj, detta var ganska svårt... jag har kanske världens sämsta självinsikt liksom! Men nä, då hade jag skrivit att jag älskar min punktlighet och att jag aldrig är sen till någonting... det skrev jag inte i listan ju, så lite självinsikt har jag nog ändå!

vilka saker tycker du om hos dig själv?

Det går bra nu!

ja, på riktigt alltså! Jag har suttit och knypplat en stund nu på kvällen och ta i trä, det går bra! Jag förstår vad jag håller på med, har koll på mina pinnar, nålar, korsningar och vridningar... det går framåt... ca.10cm är redan klara... alltså bara en sisådär 120cm kvar till mål!


Och ja, det kanske verkar väl positivt, även för mig, att nästan jubla över att man bara har 120cm kvar... men det är så sabla skön känsla att ha kommit underfund med det hela... så sabla skönt! Mönsterrapporten skall ju ändå göras en sisådär 90gånger... då gör det inget om man tillslut får kläm på det!

Hade jag verkligen bäddat om och inte bara upp, dvs. tagit ur alla sängkläderna utan även bäddat med nya sängkläder direkt när jag var igång och inte nu, vid alldeles för sen sänggång ändå behövt bädda också... då hade det känts fabulöst nu... men nä, man ska veta att man lever lite också!

god natt!

söndag 25 november 2012

hmmm... jag och planering...

det går åt helsike med musik kan man säga! Jag har iofs fått gjort en del av dagens sysslor som jag så käckt gjorde en liten lista över i huvudet imorse idag när jag väl behagade att vakna och gå upp...

har tvättat
bäddat om
handlat
slängt skräp
veckohandlat
diskat
vattnat blommorna
lagat mat för veckans luncher
knypplat en smula

men jag har inte röjt i några garderober (vilket jag behöver eftersom jag inte ens har en aning vad som finns i dem längre)... jag har inte satt upp några julgardiner eller planerat julgodis och julbak... inte heller har jag vikt tvätten och lagt in i garderoberna...

men jag har tränat! Ett cykelpass behövde vikarie och det blev jag... och jag ska inte klaga på mina deltagare, alla gillar inte att sjunga och ge respons... men lite vore väl inte för mycket begärt?! Man blir lite "hängande i luften" som instruktör när man knappt får svar på raka ja-frågor! Jag är inte alls van vid det... men men, tränandet sitter ju inte i sången eller svaren... även om jag personligen tycker att det blir roligare när det gör det. Det var en jätteduktig gäng idag, de kämpade på riktigt bra och såg glada och nöjda ut!
"Ja' kan väl int' hjälp ja' ä' blyg heller?!"


Galet gott att ha ett pass på dagar man i vanliga fall inte har pass så det blir en bonusträning... annars skulle jag iofs tränat ändå är ju tanken, men för att tanken ska bli verklighet så krävs det ibland en sån sabla hård spark i baken... lite typ "Hitler, Jesus och ja... gissa den tredje!" fast spark... eller "vitt vin, päron och ja, gissa den tredje!?" och nä det var inte han med hatten!


ja, så egentligen borde jag väl kanske vara nöjd med denna söndagen ändå... nu skall jag raskt återgå till den där knypplingen... blir nog bra det här faktiskt, har fått gjort en liten bit idag... det går inte fort men det går... och det är ju tanken som räknas tänker jag!

När man tar det på allvar...

ja, den där listan för idag.... jag får erkänna, jag skrev den igår kväll, den var schemalagd... för själv låg jag och sov 07:30... sov gjorde jag även 11:30 och 12:30... gick upp för en stund sedan... så gott... fast det är nästan så jag har ont i ryggen av all sömn...

vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda... tvätt... träning och veckohandling. Måste åka till en återvinningsstation med en sabla massa skräp också... farao va plats sånt tar, och vad mycket det blir på bara några veckor!

Ska börja planera vad för julgodis och kakor som skall bakas också och ja, en runda med knyppeldynan blir det nog också! kanske till och med att jag sätter upp julgardinerna... kanske...

Vad har du för dig idag, sista söndagen i november.

Novemberlista - dag 25 - 10 saker jag gör när jag har tråkigt

åh, denna är ju verkligen pinsam att skriva... det blir ju den där listan där man avslöjar sina "saker jag gör när ingen ser" typ... fast inte bara sånt såklart... saker som aldrig hamnar som facebookstatusar för att det är för fantasilöst, typ...

sover
läser
lyssnar på musik
spelar gitarr
spelar patiens på telefonen
äter
noppar benen med pincett
slökollar på tv
målar naglarna
stirrar upp i taket...

tänk om man hade varit så effektiv att man röjde i garderoberna när tristessen kom krypandes istället... va bra det hade varit! Jag har verkligen massvis med skåp som skulle behöva få ta del av lite tough love! Tristessätandet däremot... det skulle jag vilja bli av med...





Är det klädkod OP eller Gala som gäller?

en helmysig dag är till ända... jag sitter, inte helt pigg, i soffan och försöker ändå vara lite social även via denna kanalen, denna del av cyberrymden jag förfogar över... klädd i OP... någon måtta får det vara! I planeringsstadiet hade kvällen två alternativ... utgång med dansanta inslag... eller hemmakväll med engelsk kostymdrama...

Träningsförmiddag som övergick till fika hos farmor där vi fick handlat och fixat med ett litet projekt jag glatt och med varm hand lämnar över till henne... ett projekt jag har jobbat på i över ett år, eller egentligen inte jobbat på i så mycket som haft liggandes i över ett år... ska det någonsin bli klart så var det bättre att låta farmor ta sig an det...

Kvällen fortlöpte sedan med att de dansanta inslagen fick stryka på foten för en kväll med ost och kex hemma i mysigaste tänkbara... OnePiece och bästa playlisten. En smula dare devil- livin' on the edge - fasoner... om än bara en smula... eller mun, men ändå! Jag tycker det var modigt... Du bevisade ju ändå att du inte tillhör den förlorade generationen! Det som var tänkt att bli en kväll med engelsk kostymdrama-marathon blev en mycket bättre kväll där vi ventilerat och pratat om ALLT mellan himmel och jord. Sådana kvällar är grymt bra för själ och hjärta tror jag... iallafall känns det så nu... och då måste det ju vara bra!

En annan sak som är bra för själen är tydligen sömn... jag ska ägna mig åt det nu... denna dagen blev väldigt lång, men också väldigt trevlig och social! Underbart!

lördag 24 november 2012

träning - check!

ja, jäklar, idag var jag på banan igen! Cykelpasset gick som om jag inte gjort annat än cyklat i fem år drygt... vilket ju är det jag har gjort iofs... men det är så skönt när passet bara flyter på, när allt är som det ska och ja, allt är som det ska helt enkelt! Underbart!!!

Efter passet fick jag säga till mig själv på skarpen att genomföra min inplanerade styrketräning... den som inte blev av i onsdags... och jo, det funkade! jag fick kört det där programmet, kände mig inte direkt stark eftersom armarna darrade som asplöv men det är gött när det är klart! Om några gånger kommer jag känna det som världens mest självklara grej... men just nu är tröskeln hög... men jag får påminna mig om att jag för bara ett tag sedan inte körde någon styrka alls... det går framåt och nya rutiner är inte sååå svåra att anamma egentligen!

Lite stairmaster på det, som cherry on the top of the ice cream sundae... eller egentligen för att förbränna de fettsyror som frigörs av styrketräningen och som sedan sladdar runt i blodomloppet...

Nu ska jag åka till farmor och fika! det blir en bra lördag det här!
hur har du det?!

Novemberlista - dag 24 - 10 favoritspel

Denna är superlätt till en början... jag älskar TP, har hur många som helst... nästan så att jag samlar på dem...

Trivial Pursuit Genus
Trivial Pursuit - Millennium
Trivial Pursuit - 90-tal
Trivial Pursuit - Disney
Trivial Pursuit - kändisutgåvan i fickformat
Trivial Pursuit - musiki fickformat
Friends trivia
SATC trivia
Friends - spelet Ross uppfann och som kostade tjejerna sin lägenhet
Twister

fredag 23 november 2012

idag hade jag tydligen inte så många ord....

nä, uppenbarligen inte! Ett litet ynka inlägg...

men jag har inte varit på humör idag... inte alls faktiskt... känt mig lättirriterad och insett att jag borde hålla mig från folk... för deras eget bästa liksom! Sådana dagar vore det sabla bra med eget kontor... har man inte det utan sitter i kontorslandskap så är hörlurarna med grymma spotify-listan räddningen...

just nu går Sommartid med Maja Ivarsson på repeat tilllsammans med Miss Li's 1a gången... båda Magnus Ugglas låtar i ny "så-mycket-bättre-tappning"... galet bra


Nu ska jag sova... fredagkvällen blev av en trevlig variant, rask promenad i duggregn följt av oskars-hamburgare, På spåret, Skavlan och trevligt sällskap. Imorgon bitti blir det träning! Spinning och styrketräning... och ja, jag måste verkligen få till den där styrketräningen imorgon!

god natt!

Novemberlista - dag 23 - 10 heta egenskaper på en eventuell partner

denna tycker jag är lite viktigare än den listan som var igår... lite viktigare och lite roligare tror jag...

för att jag ska gå igång på en kille så bör han vara

glad
snäll
rolig
musikalisk
händig
lyhörd
charmig
djurvän
driftig
spontan

och jo, jag vill nog att alla dessa egenskaper skall finnas... annars känns det som en svår balansgång för min del... 

dagens hiss och diss

 denna dagen har varit en aningens rörig... och egentligen gör det ingenting för jag har ändå fått gjort mycket... men...

dagens diss:
att dygnet bara har 24 timmar... hur är det ens möjligt att hinna med allt man ska göra?! Jag har farao inte tid!!! Så, eftersom jag åkte hemifrån vid 8-snåret imorse och inte kom hem förrän 23-ish och har varit igång hela tiden däremellan så prioriterar jag bort att städa ikväll faktiskt! Jag orkar inte... trots att jag borde då det kommer folk hit imorgon... men de vet att jag inte är den mest pedantiska människan i stan så de får ta det!

dagens hiss:
att få sjunga! Jädrar i jösses va roligt det är! och jag har så  många tillfällen till det i mitt liv just nu att jag blir helt salig! Banden, passen och i bilen till och från jobbet är bara några av tillfällena! Underbart roligt är det! Tänk om man skulle ta och lära sig spela gitarr på riktigt också.... va skoj det hade varit!

vad är din dagens hiss och diss?! 

torsdag 22 november 2012

100 dagar!

utan godis that is! OM man bara räknar godis som godis. Jag har ätit en och annan bulle, någon kaka och glass vid några tillfällen. Men jag anser inte bullar vara godis... bullar är bullar, godis är godis... onyttigheter, ja, men inte godis... man får välja sina strider!

Och eftersom jag lätt skulle kunna ta plats på AG (anonyma godisister) ställa mig upp och säga "hej! jag heter Nina och jag är godisist..." men inte alls känner samma självklarhet till att gå på ett ABK (anonyma bullister och kakmonster) så tycker jag att det är okej.

Om min avhållsamhet gjort någon skillnad?! Nä, jag tror inte det...inte fysiskt... kanske lite på fastheten... eller en del me den mesta skillnaden sitter i huvudet... Jag vet tex. att jag klarar mig finfint utan godis... och det var inte så sabla svårt att sluta. Och nä, jag har inte kompenserat godissuget med bullar/kakor/glass, ska man bara äta sisådär galet få kcal/dag så får sånt inte plats på kostschemat...

Så iallafall... 100 dagar... jag har hela tiden sagt att jag får lov att äta godis i december... så nästa vecka, nästa helg... jösses. då frångår jag allt vad kostschema heter tror jag... men det är en hel vecka tills dess...

så när vi ändå är inne på godis... Varför inte snurra in lite till?! Själv älskar jag ju Jelly Belly Beans, originalet... det är verkligen, i min värld outstanding det allra godaste godiset! vilket är ditt favoritgodis?

Varför smakar kaffet misosoppa??!!!

Ja, det är sant... jag satte muggen med kaffe till munnen och slogs av en doft jag först inte kunde förnimma... men sedan kom jag på det... misosoppa... mycket konstigt om du frågar mig... men hela natten/morgonen har varit konstig så det ligger helt i linje med min valda profil tydligen...

Vaknade på soffan... inte för att jag blivit ditskickad utan för att jag helt sonika hade somnat där... då var klockan strax efter ett... sedan har jag sovit som en kratta hela natten... drömt om nycklar som skall lämnas hit och dit... och jag var aldrig på rätt plats... hade aldrig koll och fick aldrig ihop det... vaknade flera gånger... så när det väl var dags att gå upp, då var det tungt... riktigt sabla tungt...

och sedan har allt strulat... mest har jag nog själv strulat... glömt saker i lägenheten, fått gå tillbaka... slängt in alla väskor i bagagen på bilen, även handväskan... fått gå tillbaka... mötte grannen på parkeringen och körde ett raskt litet "styrelsemöte". Det var iofs väldigt bra, vi sitter i styrelsen på BRFen båda två (och det är typ bara vi som utgör styrelsen just nu) och det var några grejer vi behövde gå igenom, uppdatera oss om osv. då är de där korta "avstämningsmötena" väldigt käcka! Men senare än sen till jobbet, ja, jo, det blev jag...

God morgon på dig! 

Novemberlista - dag 22 - 10 heta fysiska saker på en eventuell partner

men åhhhh, orka! Jag vet väl inte vad jag tänder på... skriver jag och sedan kommer jag ihåg att jag går igång tokmycket på vältränade underarmar... inte övertränade underarmar men sådär lagom... så åhhh... jag skriver väl då...

ögon som glittrar
mun som ler ackompanierade av smilgropar
underarmar som är sådär lagom vältränade
händer med en aningen arbetarkänsla.
bröstkorg - något vältränad
rygg - jo, jag gillar muskler även här
rumpa - glasskulsskinkor...
axlar - absolut trevligt, inte för breda, inte för smala...
vader
lår

men egentligen tänder jag nog inte på en sak så utan mer på helheten... har nog aldrig kunnat säga att jag gillar en viss utseende-typ... det svänger och hänger nog mer ihop med personlighet och charm än med om killen i fråga är lång, kort, mörk eller blond... jag spretar liksom åt alla håll i vad jag tycker är snyggt... även om det onekligen verkar som om jag gillar en någorlunda vältränad, proportionerlig kropp... men jag tränar ju en del själv så det är klart att det går lite hand i hand...

vad tycker du är hett??

onsdag 21 november 2012

Jag är rätt kass faktiskt!

Jo, idag var jag det... hittade på en sabla massa ursäkter för att slippa styrketräningen jag skulle utsätta mig för efter kvällens spinningpass... så många ursäkter att jag till slut övertygade mig själv att det var en bra idé att låta bli styrketräningen... kass... det är vad jag är... kass... 

För hur tror jag att det ska bli någon ordning på det här torpet... om torpet är min kropp... om jag inte tränar som jag ska... om jag inte äter som jag ska och anstränger mig lite mer?! Det kommer inte bli någon ordning på det här torpet... för ska det bli det så måste jag låta bli att lyssna så mycket på mig själv, iallafall när jag säger dumma saker... jag måste lära mig att urskilja det dåliga och stänga av när det kommer... 

Ikväll var jag kass även på det... på den selektiva perceptionen .. att välja vad man lyssnar på och vad som får gå obemärkt förbi... undanflykter och ursäkter borde selekteras bort...

MEN jag var grym på spinningen... det var jag! Så helt kass är jag inte!

som ett avsnitt Seinfeldt

... A show about nothing... jag har noll och ingen inspiration idag... noll och ingen... minus lite till... typ... det blir inte mycket till inspiration över då, att använda sig av menar jag... skrämmande faktiskt!

Men, speaking of Seinfeldt, som var en av mina favoritserier då det begav sig... vissa scener sitter fortfarande kvar som om jag hade sett dem igår... denna är en favorit:


haha, ja du förstår ju själv... det är sabla tur att jag håller på att fylla i den där listan... annars hade det inte blivit många inlägg här inte... imorgon blir det "10 heta fysiska saker på en eventuell partner"... kan ju bli spännande... eller inte.... det får man se... stay tuned! Eller ja, det gör du ju som du vill!

Novemberlista - dag 21 - 10 internetsidor jag ofta besöker

oj, undrar om de är tio ens... jo, med alla bloggar här i listan bredvid som jag läser så fort det är en uppdatering gjord så är det ju långt över tio... men i övrigt... hmmm... kanske borde vidga vyerna lite... men de jag besöker, de är välbesökta!

facebook
funbeat
hemnet
hotmail
sportlife
H&M
Lindex
Zara
tv.nu
The Sartorialist

Vilka internetsidor besöker du ofta?!

tisdag 20 november 2012

Och knypplingen går bra?

Jo, tackar som frågar, det gör den faktiskt! Oväntat bra till och med! (ta i trä, knock in wood och allt sånt där som förhoppningsvis förhindrar en tokkatastrof)... trodde att jag hade gjort något fel, det såg ut som om det kanske inte var riktigt rätt på ett ställe, men ta mig tusan, jag hade inte alls gjort fel, hade inget att knyppla upp... inget att göra om eller trassla med. Idag, när jag väl fick rett ut det där ej existerande felet så var det bara att knyppla på, korsning-vridning-korsning-vridning... som en dans... och inte med direkt svåra steg heller!

B förklarar medan hon granskar min knyppling, letar efter mitt påstådda fel och knypplar upp, dvs. knypplar tillbaks en bit för att se vad jag kan ha gjort fel, att man kan bara förstå knypplingen om man tar upp dit man gjort fel och därifrån gör om och gör rätt... jag kommer osäkt att tänka på ett känt citat "Livet kan bara förstås baklänges men det måste levas framlänges" (Sören Kirkegaard... det fick jag googla fram)... knyppling är lite som livet... trassligt... korsas och vrids... kan bara upplevas framlänges men för att förstå det helt så måste man ibland backa...

och jodå, en sisådär 15mm blev nog avklarade idag iallafall! Det går med stormsteg! Verkligen! jösses... jag måste nog lägga hela julen till å knyppla känner jag!

200 dagar kvar!!!

idag, tills vi möts igen... Håkan och jag... och ja, alla andra som också kommer att stå där och tycka att de och Håkan har något speciellt ihop, att de klickar, att de förstår varandra... 200 dagar... det kommer att gå fort... jag har inte ätit godis på 100 dagar på torsdag, det är halva tiden... det har gått bra... 200 dagar är inte så mycket värre! Och med tanke på att jag får lov att äta godis i december (alltså om bara 10 dagar) så kommer den första tiden av de 200 dagarna gå snabbt som attan!

Nej, jag har inte suttit och räknat alla dagarna... jag är galen men inte helt utan gränser!!! Det finns käcka sidor till sånt!

Vem tror du att jag är?!

Nej inte du just kanske, men killar jag träffar... inte träffar som i dejtar utan mer som folk jag mött... olika bakgrund... olika anledningar... olika situationer... den senaste tiden... vi kan sträcka det till någon gång i våras för att har jag råkat ut för olika förslag... som alla fått mig att undra lite över hur jag uppfattas av folk egentligen... vilka signaler jag skickar ut... så ja, jag skulle behöva din hjälp lite... tre frågor, kräver antagligen bara ja/nej-svar, men du får gärna utveckla om du känner för det!

1. ser jag ut som en slampa, ett lätt-ligg, någon man drar över och sedan dumpar i rännstenen?
2. verkar jag vara intresserad av att vara någonting man kan ha vid sidan om?
3. får du uppfattningen av mig att jag tycker det skulle vara roligt med en liten fling... att det där med seriöst förhållande inte är så viktigt för mig?

alltså, jag menar inte att jag vill att du väljer ut en av dessa som jag är... mer bara svarar... ja eller nej... med motivering om det känns nödvändigt!


Novemberlista - dag 20 - 10 saker jag måste göra innan jag dör

Stopp och belägg!!! Här får det bli en justering... det känner jag starkt!!! Vadå MÅSTE göra innan jag dör... MÅSTE?! Jag har inga måsten inför att dö? Döden i sig medför ju inga måsten liksom... livet i sig medför måsten... Men jag gissar att jag tar det hela lite för bokstavligt... gissar att det är menat lite mer laidback än vad jag ser det... gissar att man med "måste" menar "verkligen vill jättemycket"...

så 10 saker jag verkligen vill jättemycket göra innan jag dör... denna listan skrev jag redan i ett inlägg för över en månad sedan, innan jag visste att den skulle komma att bli aktuell igen, men eftersom inget av det har inträffat än så gäller den ju fortfarande!

  • ha ett torp och/eller stort, gammalt hus på landet  
  • skaffa barn 
  • skaffa hund 
  • springa över Golden Gate bron
  • bo i New York
  • sjunga Star Spangled banner på Camden Yards i Baltimore inför en baseball match
  • vara med i hela processen från skörd till tappning av vin, bo på en vingård vore väl enklast helt enkelt
  • åka till Maldiverna, helst på bröllopsresa
  • korsa USA i bil, på en riktig, hederlig road trip
  • lära mig åka snowboard, sådär utan att ramla i varje sväng (ja gärna utan att bryta armen eller annat ben också)

Vad VILL du jättegärna, massamycket göra innan du dör?!

måndag 19 november 2012

en sak jag har funderat på angående julbord...

Nu när det lackar emot jul och julborden poppar upp lite varstans så kommer, nästan lika frekvent, kommentaren om hur trött man är på julmat... för mig, som älskar julmat så är det en gåta... om man jämför med hur ofta man kanske äter annan mat varje år... tacos tex... hur kan det komma sig att man blir görtrött på julbord (som är så dignande av olika sorters mat) som man kanske äter några gånger i december, men inte tröttnar på säg tacos, som jag, kanske med en smula ogrundad, förutfattad mening, anar att somliga äter minst ett par gånger i månaden... året om...

Självklart, hade jag blivit serverad julbord ett par gånger i veckan i december så hade jag inte heller tyckt att det var direkt superfantasifullt... men det hade jag inte tyckt med någon mat!

Men jag gillar ju julbord, inlagd sill är min akilleshäl... mammas inlagda sill (inte någon burkköpt!) med mycket morötter i... morötterna är top notch! Ja, och äggosten till efterrätt... det har vi alltid hemma... och självklart, som den godisråtta jag är... julgodiset... knäcken och kolan... mums!

Hur känner du för julbord? Älskar eller avskyr? Tröttnar fort eller först efter fyra, fem stycken?! Vilken är din favoriträtt på julbordet?

Fight fire with fire

jag vet inte vilka eldar jag ska bekämpa bara... det är lite tråkigt nästan... inte så att jag önskar mig turbulens i livet, inte alls, det är gött när det är lugnt och stilla... men lite lattjo kunde det ju få lov att vara... lite hejsan-hoppsan, på ett bra sätt, det hade varit roligt!

Jag skulle vilja känna lite glöd i trakten av hjärtat... ska det vara så svårt verkligen?! Ja, tydligen om jag ska få det som jag vill... då ska det vara så svårt det bara går... men jag tänker, som vanligt, att trägen vinner... någon jäkla dag måste det ju gå vägen!

Just nu känner jag mig ignorerad... så jag ignorerar tillbaka... låter bli att höra av mig och skälla... det hjälper nog bara om man är hund tror jag... att skälla alltså!


Novemberlista - dag 19 - 10 saker jag inte kan gå ut utan

10 saker??!! Får man räkna båda skorna???!! På riktigt, tio, 10, TIO saker??!! Jag behöver väl bara kläderna på kroppen, plånbok, nycklar och telefon? Eller?

kläder
skor
handväska innehållande;
plånbok
iphone
hårband
hårnålar
nycklar

sedan att det även finns en spegel, en pincett, tamponger, läppglans, nagellack, eyeliner, näsdukar, tuggummi, pass, öronproppar och hörlurar i den, det är en annan sak... men det är inget jag känner mig "naken" utan... mer en samling braåhasaker...

eller tänkte jag fel nu?!


söndag 18 november 2012

Efter lördag kommer söndag...

typ... och jo, så gjorde det även idag! Vaknade imorse av att Malla, som sovit över sedan vår lilla tjejkväll igår, går upp och sedan kommer och säger till mig "Nina, skulle inte du vara ute på gården kl.10?!"... jag kollar klockan och med en smula skräckblandad förtjusning ser jag att den bara är 09:47...

Någon hurtig jäkel (jag) hade bestämt att våran bostadsrättsförening skulle ha gårdsstädning idag... klockan 10... så det var bara att kasta på sig kläder, samtidigt som man kastade i sig en macka, borstade tänderna och slängde upp ett par spännen i luggen så att den inte överglänste tvillingarna i TranceDance och bege sig ut och se glad ut... yrvaken... men glad!

Trapphusstädningen föll på min lott... så jag har torkat väggar och lister, torr-moppat taket, moppat golvet och fejjat och haft mig så svetten lackade här idag... sedan gick jag upp och städade undan efter kvällen igår och däckade lite i soffan...

det är söndag och jag skulle egentligen vara på gymmet... eller iallafall planera att gå dit om ett par timmar... men jag orkar inte... har ingen lust... känner inte för det... denna veckan, v.46 får gå till historien som en av de där veckorna 2012 då jag inte tränade riktigt så mycket som jag har tänkt att jag ska göra... drygt 4½ timma totalt (spinning och styrketräning) mot 7½ förra veckan... det är en viss skillnad... samtidigt så var förra veckan helt grymt bra i träningssynpunkt! Denna helgen har varit helt grym om man ser till festlighet och mys med vänner! Man behöver både och!

Nästa vecka skall, förhoppningsvis, komma att bli något mitt emellan. Och nästa vecka ska jag försöka få in tre styrketräningspass... mina armar går nästan av vid blotta tanken... träningsvärken är total... hua!

Det där brödet...

jädrar i jösses va gott det blev... så lätt och så gott... makalöst... tyvärr hann vi inte äta någon direkt andaktig frukost imorse... men jag tog igen det med två rejäla mackor till lunch istället! Så gott!


Receptet jag valde att göra efter hittade jag här och här... det hä'r brödet är ett sånt där som många bloggat om och som lite får en revival lite då och då... så gott som det är borde det få vara på allas to-do-list minst en gång i månaden...

Hur man gör?! Jo, jag ska tala om det för dig!

ta den största av dina bunkar så degen kan jäsa ganska fritt utan att du riskerar deg som jäser över...

sedan tar du,

500g vetemjöl (jag hade 400g vetemjöl och 100g rågsikt)
1½tsk salt
½tsk torrjäst
3,5-4dl vatten

blanda först ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner vattnet. Arbeta raskt ihop till en kladdig deg, täck bunken med lock eller plastfolie. Ställ undan att jäsa på en rumsvarm plats (ej dragigt) och låt jäsa i minst 12h, gärna mer... det är lite olika tidsangivelser men mellan 12-18h verkar önskvärt att degen får jäsa första omgången.

När degen fått jäsa jättelänge (det skall vara bubblor på degen) så stjälp upp den på en mjölad köksbänk. Vik degen ett par gånger med mjölade händer och låt sedan vila i 15-20min under en plastfolie, eller så tar du och bara vänder bunken upp och ner över degen (det gjorde jag, funkar kalas!).

Lägg upp en bakduk och mjöla rikligt på ena halvan, när degen vilat klart, forma den till en bulle genom att vika in kanterna in under degen, lägg bullen på bakduken, strö över mjöl och täck med resten av bakduken.

Här skall degen ligga och vila i ytterligare två timmar... men eftersom jag inte hade så bra koll på när jag skulle sätta på ugnen osv så låg nog min deg och jäste i nästan tre... det gick görbra!)

När det är ca.30 min kvar av jäsningen, sätt ugnen på 225grader och ställ in en stekgryta med lock i ugnen (om du har en Le Creuset stekgryta med svart knopp så skruva loss knoppen först eftersom det materialet bara tål 190grader).

När degen jäst till dubbel storlek och känns klar, ta ut grytan ur ugnen, lägg ner degen (med skarvsidan neråt), lägg på locket och ställ in i ugnen i 30min. När 30min har gått, tag av locket och grädda klart brödet i ytterligare 20-30min.

stjälp upp brödet, låt svala på galler under en bakduk...





Novemberlista - dag 18 - 10 favoritpyssel

haha, hur många tror att knyppling kommer på första plats? Nä, trodde väl inte det!

men pyssel... vad räknas till pyssel? Jag är inte direkt pysslig av mig... när julklapparna skall slås in gör jag det som behövs, papper på och lite band... mina nära och kära, de sitter och dekorerar, fixar och trixar, pyntar och grejar hela natten för att varje paket skall se så fantastiskt fint ut som det bara är möjligt... och jo, de lyckas! Men nu var det inte deras favoritpyssel utan mina... julklappsinslagning är inte en av dem... heller

måla olja
sy folkdräkt
sy (maskin)
sticka
knyppla (måste ju få komma med, det är ju ändå något jag gör tydligen!)
teckna
stöpa ljus (kanske mer för gemenskapen än själva stöpandet, men det låter inte så pyssligt att skriva att mitt favoritpyssel är att hänga med vänner även fast det hade varit sant)
koka knäck
baka bröd
fotografera

egentligen hör kanske inte allt detta till kategorin pyssel... det kanske är mer hobby... eller jag vet inte... 

lördag 17 november 2012

Lördagen so far...

...lördagar innebär ju alltid cykelpass för mig... som instruktör kan man inte gärna skippa att gå dit för att man kom hem något senare än vad man hade tänkt sig... eller att "ett glas vin" blev en liten mini-serie av glas vin... inte en vanlig serie, bara en mini-serie, några avsnitt sådär bara... men jo, det var inte utan att det kändes som om att det kanske var en lite för trött tös som traskade upp till gymmet imorse... ingen fara på taket sådär, men trött, ja, det var jag!

Cykelpass och eftersnack... eller rättare sagt upptaggning... jag har fått ett styrketräningsprogram av en kompis. Eller rättare sagt, jag har fått två styrketräningsprogram av en kompis... helt grym är han! Idag var första dagen att testa det ena av passen... kanske inte bästa uppladdningen för att köra styrka direkt efter ett cykelpass, MEN man måste börja någonstans... jag började idag! Bröst, armar, axlar, rygg... jag darrade som ett asplöv när jag var mitt i det! Jösses va jobbigt det är att styrketräna med fokus! Detta kommer att göra mig så gott, det känner jag på mig!

Nu ska jag gå och sova en stund... orkar knappt hålla mig uppe, än mindre dra igång och städa... det måste jag göra sedan... får ju finbesök ikväll!

Hur artar sig din lördag?!

Novemberlista - dag 17 - 10 saker jag ville bli när jag var liten

Oj, när jag var liten?! När blir man stor?

prinsessa
bagare
advokat
frisör
designer
hästskötare
makeup-artist
sångerska
hudterapeut
charkbiträde
servitris

Absolut lättast hittills... inga som helst problem med alla de drömmar jag har haft!!!

När degen är satt räknar fåren sina lamm...

ja, hur gör annars får när de inte kan sova? Vad räknar de? Hur som helst, vad de stackars fårskallarna än räknar så är degen satt... den står på köksbänken, lämnad till sitt öde... sitt öde att göra det den är bäst på, jäsa... hoppas jag... det var en synnerligen enkel deg att sätta... mjöl, salt, jäst och vatten... rör ihop med en hand och sedan, ställ åt sidan... det värsta var nästan att bli av med all kletig deg från handen... du förstår ju... inga direkta plågor!

Hur kvällen har varit?! Fasligt trevlig! Vin på Björns Bar och sedan mer vin på Lounges och MissSofie... goda vänner, mycket skratt, lite allvarsamma samtal, mer skratt och mer vin... kvällen avslutades på ett väldigt oväntat, om än väldigt roligt sätt... sprang på ett gammalt ex och hans kompisgäng på Avenyn... jösses va gött det är att råka på såna där gamla vänner som man tappat men tyckt väldigt mycket om och det bara blir tokroligt och flamsigt! Skrattade så jag grät.. och eftersom jag snart skulle åka hem gjorde det ingenting om sminket hamnade på kinderna heller!

Men ja, degen är satt att jäsa... jag ska gå och lägga mig och sova... imorgon bitti  väntar ett cykelivrigt gäng på en cykelinstruktör som bör var pigg och käck... några timmars sömn kommer att göra susen! Sov så gott!

fredag 16 november 2012

Sitt ner är du söt!

Ja, det är lika så bra, att du sitter ner alltså... det jag har att berätta är av särdeles sällsynt karaktär... näst intill så sällsynt att jag knappt minns hur man gör... om jag kan komma till sak?! ja, det är ju även det en sällsynt sak när det gäller mig... att jag kommer dit alltså, till saken...

MEN, det jag skulle komma till, det jag bad dig att sätta dig för, och anledningen till att jag vill att du sitter ner är för att du inte ska ramla omkull när du, eventuellt, blir helt flabbergasted,så i största välmening alltså, är att den här tösen ska ut ikväll... på lokal, dricka ett glas vin eller två, titta på nytt folk och umgås med vänner! Ja, jo, jag vet, det är helt otroligt! Och det mest otroliga är att detta kommer att ske i den himlastorastadengöteborg... det var minst ett halvår sedan jag var ute en sväng i Göteborg sist, vad jag minns...

och precis när jag skrev det kom jag på att det inte stämmer för jag var ju på kräftskiva inkl. utgång i början av september också... men det hade jag nästan glömt... det var en väldigt rolig kräftskiva dock, skrattade så jag grät och sminket hamnade i rännstenen... never the less, det är ändå ett sabla tag sedan... jag är ute och svirar alldeles för sällan, men skit i det, det är ju inte väsentligt, ikväll ska jag ut, på AW med ett par vänner. Ska bli superkul och trivsamt på alla möjliga sätt och vis!

och sedan, i natt när jag kommer hem, då ska jag sätta en bröddeg... joråsåatte... tänkte testa att göra det där brödet som inte behöver knådas ur NewYorkTimes... det ska tydligen jäsa hur länge som helst och blir tydligen lika gott... återkommer med merinformation om detta!

Nu, piffa luggen, bättra på sminket and then, off we go!

ha en jättetrevlig fredagkväll!

julsånger... när är det okej att börja med dem?!

För ett par veckor sedan hade jag en konversation med en vän om det här med att börja pynta inför julen... hon var redo redan då, stod i startgroparna och laddade... ville inget hellre än få sätta upp julgardiner, lägga fram julgranskulor lite varstans, piffa och pynta helt enkelt... enda anledningen till att hon inte redan hade gjort det var att hennes sambo sagt att hon fick lugna sig i ett par veckor... men isåfall innebär det att hon kan börja pynta i helgen...

jag tycker det är för tidigt, tycker att man kan mysa till hösten ett tag till och ruva lite på julkänslan... men, idag slog den mig plötsligt... längtan efter julsångerna... kan bero på att kören övade julsånger i rummet bredvid när jag var på dräktsömnaden i tisdags... kan bero på att vissa ställen har premiär för julborden redan ikväll... Liseberg öppnar för julsäsongen idag... eller så beror det helt enkelt på att jag fått en idé om att försöka få in lite jullåtar i vår repertoar på vår nästa spelning...

Vad det än är så kan du idag, om du har vägarna förbi, höra mig gå omkring och nynna på Fairytale of New York... och det är inte meningen, jag är ledsen om jag bryter mot någon skriven eller oskriven regel, men den kom liksom bara till mig... "I've got a feeling This year's for me and you So happy Christmas I love you baby  I can see a better time When all our dreams come true"...

vad hände här nu då?! När blev jag en torris???!!!

Jag är alldeles torr om händerna! Det är jag aldrig!! Vågar vägra handkräm eftersom jag inte vill vänja huden vid att bli insmord i tid och otid... för i mitt fall hade det blivit båda delar... jag har svårt med begreppet "måtta"... så no handkräm it is...

Antar att du skriver så pennan glöder nu för att få antecknat all denna viktiga informationen jag väljer att delge dig såhär på fredagmorgonen...

Men det räcker inte där, med torra händer alltså... jag har även börjat tycka att en av mina armbågar blivit fasligt mycket torrare också... jo, jag vet, armbågar är ju inte kända för att vara direkt otorra, men det finns ju grader i helvetet!

Hur kan det komma sig, att det ändrar sig!!!???
Så, fick du med allt?!

Novemberlista - dag 16 - 10 favoritsånger just nu

Åh, detta kan bli hur bra som helst... jag har alltid en massa favoriter som jag blir extra glad av att få höra på radion! De flesta av dem kommer nog vara gamla låtar... jag släpper ogärna gamla favoriter...

Petra Marklund - Händerna mot himlen
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
U2 - All I want is you
The Primitives - Crash
Regina Spector - Hotel Song
Lykke Li - Sadness is a blessing
Sonic Surf City - Kawabonga
Kristoffer and the harbourheads - Bulls Wolves and Grizzly Bears
The Killers - Human
U2 - One

åhhh, jag blir verkligen tokig, kommer inte på några andra, nyare låtar, ja förutom Petra Marklund då!

torsdag 15 november 2012

I say release me 'Cause I'm not able to Convince myself That I'm better off without you

ibland är jag inte snabbast i stan... ibland tar det tydligen flera år innan jag ens väljer att förstå innebörden av en låt... idag slog det mig... på just denna iallafall... en låt jag inte kunde stå ut att höra när den begav sig... var sååå trött på den... tyckte den var helt kass faktiskt... tills vi hade den som stretchlåt på coren... och sedan dess är den inte längre något jag stänger av radion för...


Think INSIDE the box???!!

Vad gör jag där???!!! Inuti?? Känner mig mer inskränkt än de där jävla människorna som inte kan se bortom hudfärg, religion och härkomst just nu!!! Jag är sällan inuti boxen... sällan... ofta befinner jag mig förvånansvärt långt utanför dess ramar... men nu inser jag att jag tagit ett stort kliv dit... kokongat mig och nästlar in mig innanför väggar av wellpapp...



Vad jag baserar det på?! Jo, det ska jag berätta för dig... jag har ju satt mig själv på en utmaning i att varje dag i november fylla i en lista av olika karaktär... och inför varje gång jag skall skriva den där listan så tar det stopp... jag kommer inte på någonting... såvida det inte skrivs mig på näsan typ... ta dagens lista tex. den innehåller bara karaktärer ur Vänner och Downton Abbey... serier jag tittar på mycket just nu... eller inte mycket just nu, Vänner råkade jag se ett avsnitt av igår då jag låg hemma och kurerade min huvudvärk...

Det känns inte som om tankarna kommer av sig själva just nu... det är liksom något som blockerar flödet... min associationsförmåga är halt, blind och har trasiga kläder, som vandringsmännen i "Byssan-lull"... känns lite sisådär måste jag erkänna... men det är väl som med skridskor, det löser sig när det blir is... 

Känner att jag vill tipsa!!!

Inte av någon annan anledning än att jag själv blev positivt överraskad och känner att jag vill dela med mig... såna stunder i livet känns bra tycker jag!

Jag brukade förr snurra in på Fitness Magazines hemsida och kolla runt, använda deras kalori-räknare och försöka bli lite inspirerad... ska jag vara ärlig så blev man sådär inspirerad... det var en ganska tråkig hemsida... MEN, med stora potential till förbättring... och det har man tagit tillvara på!

bilden är lånad

För ett par dagar sedan fick jag ett mail från dem där de tipsade om sin nya veckomatsedel... MYCKET bra!!! Som alla andra såna där veckomatsedlar innehåller den, i mitt tycke, alldeles för många olika grejer... men för den som vill ha mer variation i sin kost så är det ju fantastiskt! Och för mig som är mer "jagkanätasammasakifleradagarbarajagslipperhandlatolvtusenolikasaker" så är det ju bara att välja ut några favoriter och köra på dem! Nu har jag inte testat något av det, men, bara grejen att man kan få lite tips och inspiration! Tokgillar!!!

Novemberlista - dag 15- 10 fiktiva favoritkaraktärer

men denna borde ju ändå vara lätt!... fast det har jag tänkt om nästan varje ämne hittills... och de jag trodde skulle vara lättast visade sig vara svårast...

hur som helst... denna borde inte vara så svår... jag gillar ju typ alla karaktärerna i Vänner... eller, ja, iallafall tre... eller fyra... Downton Abbey är ju helt fullt av trevliga karaktärer... likasåbra att sätta igång med en lista känner jag... helt utan inbördes ordning...

Rachel Green
Monica Geller
Chandler Bing
Joey Tribbiani
Cora Crawley, Countess of Grantham
Robert Crawley, Earl of Grantham
Lady Mary Crawley
Anna Smith
Mrs.Patmore
Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham

Jösses va tråkig jag är som bara har en massa tv-serie-figurer... jag gillar ju även:

Elisabeth Bennet (Pride and predjudice)
Mr.Darcy (Pride and predjudice)
Polly Prince (Along came Polly)
...

ja, listan kan göras väldigt lång... vilka är dina favoriter?

onsdag 14 november 2012

Novemberlista - dag 14- 10 favoritband/Sångare

eh, någon som tvekar på vad som kommer stå på de översta platserna???!! Nä, jag trodde väl knappast det!

U2
Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Bo Kaspers Orkester
Kristoffer and the Harbourheads....
...
...
...
...

Ja, så himla tråkig är jag! Jag har ingen aning... tycker inte att ett band eller artist platsar om de bara är en one-hit-wonder för mig... med det menar jag alltså inte att de är en one-hit-wonder för alla utan att de är det för mig... ska jag gilla något så får det liksom vara mer än en eller två låtar... jag kommer, i skrivande stund, inte på några andra band eller artister som jag gillar helt och hållet nästan allt med... så tråkig är jag!

Men om du har bättre förslag så tar jag gärna emot dem!

tisdag 13 november 2012

Korsning - vridning - korsning - vridning...

och där var jag fast i knyppelträsket... eller fast och fast, men jag tog faktiskt upp dynan nu ikväll sedan jag kom hem också och försökte förstå mig på var jag var, hur jag skulle komma vidare och ja, helt enkelt ro den här 130cm långa spetsen i land... det går med små, små steg... och jag blir lika förvånad varje gång jag skall sätta i en ny nål... en ny nål innebär att jag kommit ett yttepyttesteg på vägen... på 1,5cm går det 21 nålar ungefär... (i knyppelkretsar är det ingenting... i min värld är det massor)


Men det roligaste är att det känns som om det kommer tillbaks till mig, känslan från då, om då är när jag pluggade textil i Värnamo och jag satt på mitt rum i studentkorridoren och försökte tyda knypplingsbeskrivningen... och inte för att vara sådan, jag lyckades oftast förstå vad det var man skulle göra, löste att förstå varför det blev rätt och fel... känner att det finns hopp om det hela... och om inte annat så har jag ju grymt stöd i gruppen... de besitter en massa kunskap och är ljuvliga med att dela med sig av den om det behövs!

Ja, inte bara kunskapen faktiskt... B har lånat ut en knyppeldyna till mig (inget jag har själv faktiskt) och när hon sa att den varit hennes mammas, då fick jag nästan skrämselhicka... ska jag verkligen våga använda den? Och jo, det ska jag tydligen våga, å det bestämdaste ska jag det! "Den skall användas!" sa hon så bestämt hon bara kunde... och då ska du veta att hon har varit lärare... jag säger inte emot!

Så jag knypplar på... korsning - vridning - korsning - vridning...

En salig blandning...

denna dagen... upp tidigt för att placera sig i tandläkarstolen... drygt två timmar senare var det bara att knata hem igen och gå och lägga sig... jag mår inte direkt bra av bedövningen, eller om det är spänningen... jag vet inte riktigt, sova behöver jag iallafall... så det gjorde jag, inte lika länge som sist, bara till två den här gången!

och sedan har jag bara morfat runt, rensat ur ett av mina speceriskåp (jösses va mycket skräp man samlar på sig!) kollat på Downton Abbey... lovely och ja, nu, nu är det dags att göra sig iordning, hoppa ur OPn och sticka iväg till dräktsömnaden...

Knyppling står på schemat... det kommer även "bit-dig-i-tungan" att göra... jag och pillig tankeverksamhet brukar generera i en rad fula ord... hade inte gjort mig något om vi inte satt i församlingshemmet och jag faktiskt inte anser att man använder dessa kraftuttryck där...

Så nu har jag, likt Lisabet, Madickens lillasyster, sagt "pisspotta" flera gånger... en för varje dag... försökte hitta ett youtube-klipp men lyckades inte riktigt... däremot lyckades jag fastna i varje avsnitt så jag nu är vansinnigt sen!

När delar av kroppen inte känns som ens egna

så är det nu.... jag är tokbedövad i hela höger kind känns det som... eller egentligen bara runt munnen och upp mot näsan.. men ändå! det är en otrivsam känsla... mycket mer otrivsam än vad själva rensningen av tandrötterna är... då sov jag lite tror jag... och det ska jag göra nu också... sova ruset av munnen, kinden... få bort den stickande känslan i hela halva anletet...

Men jag måste säga att jag har en fantastisk tandläkare och att det där med rotfyllning inte alls var så jobbigt som jag trodde att det skulle vara... jag trodde det var mindre smärtsamt att dra en tand... men det var det ju inte... det tar lite längre tid, ja... och man känner sig som om man svalt en torrboll, ja... och huvudet värker för man har hållit uppe munnen och spänt sig i drygt två timmar, ja... men annars är det ju inget att vara rädd för.

Kanske inte så att jag tänker be om att få göra en till bara för att det är så lattjo... inget jag tänker att jag vill göra för skoj skull direkt... men jag raderar det helt klart från min "saker-jag-är-lite-skraj-för-lista".


Så, nu tar jag mitt skeva anlete och går och lägger mig och sover en stund... man känner sig inte supersnygg, onekligen... men det finns en tid och plats för allt... Puss på er!

Novemberlista - dag 13- 10 kändiscrushar

oj, denna är nog nästan den lättaste hittills!! Så många cruschar att välja mellan! Iallafall om jag får lov att backa bakåt hur långt som helst!!! Just nu kanske det inte är så många... en självklar såklart... eller två... kanske tre... men i övrigt är det nog mestadels gamla crusches...

Håkan Hellström
Jared Leto
Björn Christiernsson
Larry Mullen Jr
Patrick Dempsey
Tom Cruise
Brad Pitt
Johnny Depp
Ben Marlene (Trance Dance)
Jason Priestley





måndag 12 november 2012

Här kommer natten!

... kall och underbart lång... och eftersom jag ska upp tidigt imorgon bitti och knata till tandläkaren för lite lattjolajban rotfyllning så tänker jag gå och lägga mig nu... ser inte fram emot de två timmarna i tandläkarstolen med den där duken över munnen så att själva hålet i tanden förblir sterilt... ser absolut inte fram emot bedövningen... själva bedövningsprocessen stör mig inte längre men känslan av att hela sidan domnar bort och att halsen svullnar igen... kräkreflexerna som överväldigar och stelheten i nacken och huvudet... förutom det så är det helt okej känner jag... blir det inte värre än sist så lär jag ju överleva!

Efter förra gången jag var där fick jag gå hem och lägga mig för att sova bort huvudvärken och bedövningen... något omtumlad ringde jag till jobbet och meddelade att jag skulle bli lite senare än beräknat men "jag kommer så snart jag är människa igen"... gick och la mig och vaknade kvart över tre... hade sovit som en sten i över fem och en halv timma... inte vaknat av varken sms eller mail på telefonen... som låg bredvid mig...

Så denna gången har jag tagit en dag semester... känner att det är lika bra att inte ha något att fundera över... bara gå dit, göra det jag ska, gå hem och sova... precis samma sak som jag ska göra nu alltså!



sov så gott!

jag måste börja lära mig att säga nej...

... säga nej... nej... NEJ! Hela den är dagen har varit sådan, egentligen inga som helst behov av att säga nej, inga som helst tillfällen att göra det... men jag måste nog börja tänka om...

Oj, var kom det ifrån... en helt tom "skapa nytt inlägg"-sida och jag har ingen aning om vad jag ska skriva... tänkte först skrivit det... att jag inte vet vad jag ska skriva om... att inspirationen fattas mig... att det inte finns ord till ett inlägg just nu... men så är det inte... det stämmer inte... jag har massor med ord... massor med inlägg... men även jag har en privat sida, tro det eller ej... även jag har saker jag väljer att inte slänga ut i rymden...

Jag har känslor och tankar jag ältat och ältat, vridit och vänt på tills vrida och  vända inte längre spelar någon roll... tills all rim och reson är som bortblåst av all analysering, alla funderingar och "tänk-om..."... tills ingenting längre återstår än att bara le och gilla läget... trycka på "gilla"-knappen åt det mest likeable som finns... le, gilla läget och vara den bästa versionen av sig själv, för det är den enda man orkar vara... det är den enda man har råd att vara... den enda versionen av  sig själv man vågar vara... rädd att förlora något man aldrig egentligen haft...

En sak slog mig en dag... Som instruktör möter man väldigt många olika människor, olika människor med olika liv, olika människor med olika behov... jag har nyligen fått ett par kvinnliga deltagare med på mina pass som har "gått in i väggen"... de är utbrända och mår skit om man ska prata klarspråk... två helt fantastiska kvinnor som utåt visar glädje och styrka... hade de inte berättat det för mig så hade jag aldrig anat hur deras liv ser ut idag...

MEN, och detta skrämmer mig nästan. Det gjorde inte det till en början, skrämde mig alltså. Till en början kände jag att jag insåg att jag besatt en förmåga jag tidigare inte varit medveten om... det som jag slås av är att jag kan se deras mönster så tydligt, se små detaljer i deras sätt att prata och vara som gör att jag förstår varför de är där de är idag... och det som skrämmer mig är inte att jag förstår dem, utan att jag känner igen det... känner igen det från saker jag själv gör, sätt jag själv tänker på och agerar... och jag inser att jag måste börja lära mig att säga nej... till mig själv... för annars är jag snart en av dem!

Man kan inte göra allt på en och samma gång och vilja vara överallt samtidigt... det håller inte... ett tag kanske det håller, men det håller inte i längden... man kan inte kunna allt... kan inte gå alla kurser och hålla alla pass, hoppa på alla tåg... hur roligt det än är... för många bäckar små bildar snart en stor å och blir det tillräckligt strömt så är det ta mig tusan svårt att ro fan man en gång satte i den där båten i land...

Jag måste börja lära mig att säga NEJ... till mig själv! Sätta curfew på mig själv... ta i med hårdhandskarna och sätta ner foten... sluta vara ett sånt jäkla lättligg!!!

Hur har du det? Är du också en såndär typiskt "duktig flicka"? Eller är du som jag, en sån där som tycker att så himla mycket är så himla roligt och vill göra allt?!


Dagens hissa och dissa

ja, det var vansinnigt länge sedan... igen... jag är kass... egentligen skulle jag kunna hissa, eller framför allt, dissa mig själv... men det är man ju så bra på över lag alltid jämt så jag skippar det... hur kul är det att läsa dessutom??!!

Dagens diss... att jag är godissugen... något så in i h-vete godissugen... knaprar snart sönder min linjal...på riktigt, det är inte mänskligt! Men jag måste farao kunna stå emot... kan inte sabba alla dessa veckorna utan nu, kan inte stå där med skammen att inte ha kunnat stå emot trycket, pressen... suget... Måtte djävulen ta allt smågodis!

Dagens hiss... ShapeUp-appen... min kompass i urskogen... mitt trappräcke i öknen... min bundsförvant och wingman när det blåser hårt... och på tal om blåst, min åksjuketablett i stormen... den är helt fantastisk faktiskt den där appen... den lyckas liksom med ett konststycke jag bara klarat av med hjälp av sträng PT tidigare... den håller mitt matintag i chack... triggar mig att äta som jag ska, nyttigt och balanserat. Grym är den... och enkel!

ja, och som vanligt, enligt tradition och sed, vad vill du hissa och/eller dissa idag?!

Att dela med sig... av sig själv...

inte alltid det lättaste känner jag! Vissa dagar känns det svårare än andra... idag är en sån där dag... en sån där dag då jag bara skulle vilja kokonga mig, fly fältet och bara vara hel ensam... slippa lyssna på någon annans prat, någon annans andetag... bara vara bara jag... vet att det hela går helt tvärt emot vad jag brukar vilja... men när alternativen ändå inte går hand i hand med vad jag vill, när alternativen bara är just det, dåliga alternativ, då är det ändå så att jag längtar efter att få vara ifred...

Hellre ensam än i dåligt sällskap... så sant! Iallafall i vissa lägen... just nu känns det klockrent...


Novemberlista - dag 12 - 10 kvinnliga favoritskådisar

haha, om jag tyckte att gårdagens lista var svår så tror jag mig ana att denna blir svårare... eller kanske inte ändå... lets go!

Julia Roberts
Jennifer Aniston
Nicole Kidman
Shirley MacLaine
Ingrid Bergman
Michelle Pfeiffer
Elizabeth McGovern
Emma Thompson
Susan Surandon
Kate Winslet

Man borde ha en filmklassikerkväll inom kort, helt klart! 

söndag 11 november 2012

Hoppas, hoppas, hoppas att det var en sanndröm!!!

...cyklade upp mot ett gammalt trähus, på en grusväg... solen gassade och vinden brisade lite sådär gott, så man riktigt fick in doften av ny sommar i näsan... med rätt sällskap, mot rätt mål... fast det visste jag inte riktigt då... inte då, där på grusvägen, med den något förstora, gamla damcykeln att trampa fram på... att målet var rätt blev tydligt först när vi var inne i huset, gick omkring och strosade, kikade och utforskade... gissar att det var en husvisning och mitt sällskap var med som stöd... för egentligen var det ingen skillnad... ingen skillnad förrän man sa det som borde blivit sagt så länge... det som legat i luften... som blev sagt... och vad som hände sedan, det vet jag inte...


Kan egentligen inte säga så mycket mer än så, men en bra dröm, det var det!

Kan man göra, kan man!

Sova till kvart över tolv alltså... vaknade till vid sju imorse, kände att det var lite väl magstarkt att gå upp då när det enda man har planerat för dagen är att städa, tvätta, planera/fixa veckans mat, träna och hälsa på hos mamma och pappa... Sju går jag knappt upp på vardagarna, då behöver jag ju inte göra det den enda dagen i veckan jag har sovmorgon på riktigt! Så nä, jag gjorde inte det, istället drog jag täcket över huvudet och somnade om... och varje gång jag vaknade så hörde jag hur det smattrade av regnet på fönsterbläcket... och då kan man lika gärna somna om... så ja, kvart över tolv gick den här tösen upp idag... känner mig rätt så utvilad faktiskt!

och ja, dagens sysslor, de hinner jag med, gott och väl, tvätten tvättar sig självt, maten är planerad (kycklingfilé och sallad till lunch), lägenheten skall dammsugas och kanske svabbas av... känner jag mig själv så blir det bara dammsugning. Och ja, mamma och pappa är ju inte direkt någon betungande alls, bara jag förmår mig att sätta foten utanför dörren i ösregnet... 

Bo Kaspers Orkester på spotify... nu kör jag igång!
vad gör du idag?!

Novemberlista - dag 11 - 10 manliga favoritskådisar

hade jag fyllt i den här för några år sedan så hade de tio punkterna inte räckt till... men det hade varit de manliga skådespelarna i Beverly Hills 90210 typ... och man vill ju inte skämma ut sig... så jag fick tänka till lite... vet inte om jag tänkt tillräkligt... har säkert missat massor, glömt en massa fantastiska skådespelare i både Sagan om ringen och alla möjliga oscarsbelönade filmer... men ja, ja, det är en lista... det får bli så här... och ja Charlie Chaplin måste få vara med... han var grym!
  • Johnny Depp
  • Hugh Grant
  • Colin Firth
  • Tom Cruise
  • Brad Pitt
  • Hugh Bonneville
  • Edward Norton
  • Denzel Washington
  • Will Smith
  • Charlie Chaplin

lördag 10 november 2012

Vilken start på dagen!!!

Vaknade och undrade verkligen om det var vettigt att jag skulle gå upp... sååå trött! Men, jo, har man pass så har man och är man instruktör så förväntas man vara på plats när man har sina pass... det är så mycket enklare om man är det! Så det var bara att pallra sig upp, hoppa i träningskläderna och bege sig till gymmet!

Det där med träningskläder... sportbehå framför allt... alltid en cirkus att komma i tycker jag... i den arla morgonen är det eter värre! Men det är väl kanske det som är meningen... det är väl därför de gör sitt jobb, håller bappeluppissarna på plats liksom! Själv är jag ju begåvad med ganska små bappissar... de sitter oftast på plats hur jag än hoppar och far (likt vattnet i bäcken i Idas sommarvisa alltså)... mycket praktiskt faktiskt... så jag funderar på hur jäkla krångligt det måste vara om man har bappissar modell större... bara att kränga på sig sportbehån måste ju räknas som ett träningspass liksom!

Hur som helst, när man väl är på gymmet är man pigg... idag dopade jag mig lite med en Celsius iofs, så min pigghet var kanske lite mer kemisk än vanligt... men ändå! Man blir så glad när man kommer dit! Trevliga kollegor, trevliga deltagare och en massa endorfiner som liksom bara strömmar igenom hela lokalen! Älskar att vara på gymmet!

Passet idag var helt fantastiskt. Ibland är pass bara det... vet inte varför, det är något med känslan... något med hur interaktionen med deltagarna funkar! Ibland, som idag, känns det som om jag når dem... somliga dagar känns det inte alls så, värst är det när man nästan känner hur man är "utanför" sitt eget instruerande... mycket konstig känsla och inte alls på något positivt sätt! Men idag, idag flöt allt, det var glädje och svett om vartannat, sång och stora leenden blandat med en massa jävlaranamma! Sådana dagar har jag det bästa jobbet man kan tänka sig! Svettigt och stundtals jävligt jobbigt men grymt roligt samtidigt! Underbart!

Nu blir det kaffemys med finaste A-K som kom på spontanbesök! Lovely!!! Dels för att det är mysigt med besök av bästa kvalisort och som bonus fick jag tokröjt undan det allra värsta! (eller ja, smusslat undan allt bröte som låg framme och skräpade)

Novemberlista - dag 10 - 10 favorittidningar

men varför är det så svårt???!!! Jag gillar ju knappt att läsa tidningar heller... kan jag vara världens tråkigaste?! Kanske faktiskt! Men, om jag någon gång skulle få för mig att läsa någonting så brukar det bli någon av dessa:

Damernas Värld
iForm
Topp Hälsa
Elle
Amelia
...
...
...
...
...
Inredningstidningar undviker jag för tillfället eftersom det bara spär på längtan efter ett torp eller ännu hellre, hus... inreda i en lägenhet man bott i i över tio år känns inte inte så nödvändigt, det är liksom så som jag vill ha det... dumt att ändra på ett vinnande (?) koncept liksom!

fredag 9 november 2012

fredagsmys på gymmet...

kanske mitt bästa drag på hela dagen! Det var ju helt suveränt!!! Var verkligen inte taggad alls, iallafall inte förrän jag parkerade bilen och såg det varma ljuset som strömmade ut från byggnaden... då började det vända och sedan ja, vände det bara! 30 planerade minuter på löpbandet blev 45 utan större problem... kom in i någon slags andra andning där det iallafall inte kändes vidrigt att springa utan med bara jobbigt... men rätt musik i öronen löser ju det mesta!

Sedan gick jag ner och körde lite styrka... har ju börjat tänka på det där med att ökad muskelmassa ökar basalmetabolismen och ja, det är alltid käckt om den är högre än vad den var tidigare om man vill gå ner i vikt, så jag försöker lyfta lite emellanåt, stärka överkroppen en del. Nu sedan jag kommit in i det så är det faktiskt ganska roligt, även om jag är långt ifrån så strukturerad som jag vet att jag borde vara!

Kan ju innerligt erkänna att jag inte direkt är något fan av fredagar med fredagsmys och allt vad det ska vara... är man singel så är man, då är man allt som oftast ensam på fredagkväll... det är sisådär roligt... så då är det faktiskt helt perfekt att spendera kvällen på gymmet, svettas och känna pulsen liksom. Och när man sedan åker vägen om och handlar så är det sabla lugnt och skönt i affären också! It's a win-win helt enkelt!

Snart ska jag knoppa, ska ju upp imorgon bitti igen!
Hur har din fredagskväll sett ut?!

god natt!