Iallafall om jag får säga det själv! Gjorde kyckling och blomkålspuré till middag... busenkelt och alldeles förträffligt gott!
till 2 portioner (blir middag imorgon kväll också då jag har pass och kommer hem sent och galet hungrig)
2 kycklingfiléer
salt, peppar
cayennepeppar
olivolja
1 litet blomkålshuvud
ca.1 dl grädde
Sätt ugnen på 200grader, häll olja i en ugnsfast form och lägg i kycklingfiléerna, salta, peppra och ja, det röda på bilden på kycklingfilén är cayennepeppar... (jag har ingen hejd... men det är gott!). Sätt in i ugnen och låt stå tills kycklingen är klar (dvs. inte rosa inuti).
Under tiden, dela blomkålshuvudet i mindre bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka i ca.10min, tills blomkålen är genomkokt och mjuk. Häll av vattnet, häll på grädden, salt, peppar och mixa med stavmixern... det gröna på bilden är lite persilja... så du inte ska tro att jag skippar grönsakerna!
Mums! Blomkål måste jag testa att mosa någon gång, det lär vara gott! :)
SvaraRaderaÅh, det är såååå gott!!! Men glöm inte grädden! =)
SvaraRadera